MOYA BANCHA ORGANIC JAPANESE GREEN TEA

Japonský zelený čaj Bancha s mírně nakyslou chutí a výrazným oříškovým závěrem. Vyznačuje se zlatožlutým nádechem. Bancha je k dispozici v balení 60 g, 100 g, 250 g a 1 kg.

Varianta
Skladem Skladem Momentálně nedostupné Na dotaz Zvolte variantu
Kód: NT-MT305 NT-MT310 NT-MT251 NT-MT315 Zvolte variantu
225 Kč 284 Kč 640 Kč 1 891 Kč od 225 Kč

BANCHA: JAPONSKÝ ČAJ PRO KAŽDÝ DEN

Zelený čaj se žlutozlatým odstínem, nakyslým aroma a výraznou trpkou oříškovou příchutí díky vysokému obsahu tříslovin. Název Bancha (番茶) pochází ze slov „ban“ a „cha“. Cha v japonštině znamená čaj. Slovo „ban“ lze chápat jako ekvivalent slov „každodenní“ a „oblíbený“ nebo „pozdní“. Druhý význam odkazuje na pozdní sklizeň, při níž se lístky Bancha trhají ze spodní části čajových keřů. Moya Bancha pochází z ekologického pěstování na ostrově Kiusiu.

V Japonsku je Bancha považována za každodenní čaj a často se podává k jídlu. Může se pít po celý den, protože obsahuje asi o 70 % méně teinu než Gyokuro. Má vyšší obsah tříslovin než ostatní čaje, protože jeho lístky procházejí delší dobu fotosyntézou. Třísloviny neboli taniny mají protizánětlivé, stahující a detoxikační účinky. Spolu s ostatními japonskými zelenými čaji je Bancha také zdrojem katechinů a antioxidantů. Její pití zlepšuje trávení a přispívá ke zpomalení stárnutí celého těla, čistí toxiny, snižuje hladinu špatného cholesterolu, udržuje normální hladinu cukru, udržuje zdravé zuby a dásně a dokonce zlepšuje náladu. Její listy obsahují dobře vstřebatelný vitamin C, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor.

Proč pít zelený čaj BANCHA?

  • Má protizánětlivé a detoxikační účinky díky vysokému obsahu tříslovin. 
  • Je bohatým zdrojem katechinů a antioxidantů.
  • Blahodárný vliv na trávení.
  • Oddaluje proces stárnutí.
  • Pomáhá zbavovat se toxinů.
  • Udržuje hladinu cukru pod kontrolou.
  • Snižuje cholesterol.
  • Zlepšuje celkové zdraví zubů.
  • Bohatý na vitamín C, betakaroten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor. 

 

Jak Banchu připravit?

MNOŽSTVÍ ČAJE: 3-4 g na 200 ml
TEPLOTA VODY: 70-80°C
DOBA LUHOVÁNÍ: 3-4 min

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu