MOYA BANCHA & SATO SADA SYPANÉHO ČAJE A HRNKU
Sada obsahuje japonský zelený čaj Bancha a ručně vyrobený keramický šálek Sato.
OBSAHUJE: Bancha 60g
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko
Kategorie: | Dárkové sady |
---|---|
Počet čajů v sadě: | Jeden čaj |
Počet hrnků v sadě: | 1 hrnek |
HRNEK SATO
Hrnek Sato je unikátní nádoba na pití sypaného čaje. Jeho vzor připomíná vodní rákosí zvednuté větrem za chladného dne, což mu dává jméno Sato - japonsky rákos. Díky drážkovaným stěnám a jemné struktuře vám hrnek pohodlně padne do ruky.
Hrnek na čaj byl vyroben v Japonsku na ostrově Honšú ve městě Toki. Nejprve byla nádoba tvarována pomocí formy. Konečný tvar a vzory pak byly vytvarovány ručně. Každý Sato hrnek je vyráběný na hrnčířském kruhu a ručně glazovaný, takže se jeho vzhled může mírně lišit od toho na fotografii.
OBJEM: 170 ml
VÝŠKA: cca 8,5 cm
PRŮMĚR: cca 7 cm
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko
Nádoba je vhodná do myčky nádobí.
BANCHA: JAPONSKÝ ČAJ PRO KAŽDÝ DEN
Zelený čaj se žlutozlatým odstínem, nakyslým aroma a výraznou trpkou oříškovou příchutí díky vysokému obsahu tříslovin. Název Bancha (番茶) pochází ze slov „ban“ a „cha“. Cha v japonštině znamená čaj. Slovo „ban“ lze chápat jako ekvivalent slov „každodenní“ a „oblíbený“ nebo „pozdní“. Druhý význam odkazuje na pozdní sklizeň, při níž se lístky Bancha trhají ze spodní části čajových keřů. Moya Bancha pochází z ekologického pěstování na ostrově Kiusiu.
V Japonsku je Bancha považována za každodenní čaj a často se podává k jídlu. Může se pít po celý den, protože obsahuje asi o 70 % méně teinu než Gyokuro. Má vyšší obsah tříslovin než ostatní čaje, protože jeho lístky procházejí delší dobu fotosyntézou. Třísloviny neboli taniny mají protizánětlivé, stahující a detoxikační účinky. Spolu s ostatními japonskými zelenými čaji je Bancha také zdrojem katechinů a antioxidantů. Její pití zlepšuje trávení a přispívá ke zpomalení stárnutí celého těla, čistí toxiny, snižuje hladinu špatného cholesterolu, udržuje normální hladinu cukru, udržuje zdravé zuby a dásně a dokonce zlepšuje náladu. Její listy obsahují dobře vstřebatelný vitamin C, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor.
Jak Banchu připravit?
![]() |
MNOŽSTVÍ ČAJE: 3-4 g na 200 ml |
---|---|
![]() |
TEPLOTA VODY: 70-80°C |
![]() |
DOBA LUHOVÁNÍ: 3-4 min |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.