MOYA GYOKURO ORGANIC JAPANESE GREEN TEA
Japonský zelený čaj v Japonsku přezdívaný jako “kapka rosy”.
Kategorie: | Japonské zelené čaje |
---|
Gyokuro je jedním z nejcennějších zelených listových čajů, který za svou oblíbenost vděčí své jemné, sladké chuti a zdravotním vlastnostem, které jsou jedinečné i pro zelený listový čaj. Gyokuro se získává složitým procesem pěstování čajových keřů. Tři týdny před sklizní jsou keře zastíněny speciálními slaměnými rohožemi, které produkují více chlorofylu, aminokyselin a kofeinu. Antioxidanty obsažené v Gyokuro posilují imunitní systém, urychlují metabolismus a předcházejí mnoha nemocem. Hladina teinu v Gyokuro, i když je nižší než v matcha, je stále relativně vysoká a umožňuje použití jako náhražky kávy.
Jak připravit Gyokuro?
![]() |
MNOŽSTVÍ ČAJE: 2-3 g na 150 ml |
---|---|
![]() |
TEPLOTA VODY: 60-70°C |
![]() |
DOBA LUHOVÁNÍ: 1-3 min |
Při přípravě čaje Gyokuro dbejte na nízkou teplotu luhování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.