MOYA SADA ČAJE WAKOCHA & 2 HRNKY SATO
Sada obsahuje dva ručně vyráběné hrnky Sato a sypaný čaj Wakocha 60g.
Kategorie: | Čajové sady |
---|---|
Počet hrnků v sadě: | 2 hrnky |
HRNEK SATO
Šálek Sato je jedinečná nádoba pro pití sypaného čaje. Jeho vzor připomíná rákosí kymácející se ve větru v chladném dni – odtud jeho název Sato, který v japonštině znamená „rákos“. Žebrované stěny a jemná struktura zajišťují, že se šálek pohodlně drží v ruce.
Tento šálek byl vyroben v Japonsku na ostrově Honšú ve městě Toki, které je proslulé výrobou tradiční keramiky Shino. Nejprve se nádoba tvaruje pomocí formy. Následně se ručně dotváří konečný tvar a vzory, a proto se šálky od sebe mírně liší.
OBJEM: 170 ml.
VÝŠKA: 8,5 cm.
PRŮMĚR: 7 cm.
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko
Nádobí lze mýt v myčce. Vyrobeno ručně na hrnčířském kruhu, může se mírně lišit od obrázku.
ČERNÝ ČAJ WAKOCHA
WAKOCHA: ČERNÝ ČAJ Z JAPONSKA
Chuť tohoto černého listového čaje je rafinovaná, jemně květinová s nádechem medu a koření. Slovo „kou-cha“ 紅茶 se překládá jako „karmínově zbarvený čaj“. Tento termín Wakocha vděčí za svůj název měkké japonské vodě, kterou sušička obarvila do odstínu tmavě červené s nádechem do modra. Proto byl také v minulosti označován jako červený čaj. Při vaření se středně tvrdou vodou, která je typičtější pro evropské země, získává nálev Wakoucha intenzivní tmavě jantarovou barvu. Moya Wakocha pochází z oblasti Mie na ostrově Honsiu.
Černý čaj Wakocha je vhodný jako doplněk k jídlům a dezertům, jejichž sladkost svou chutí rozbíjí. Stejně jako všechny černé čaje se i wakocha po sklizni suší a následně fermentuje, čímž se liší od zeleného čaje. Výsledkem tohoto procesu je jeho tmavá barva, lehce zemitá chuť a nižší obsah kofeinu než například v zeleném čaji Sencha. Černý čaj má podpůrný účinek na trávicí systém. Nálev z Wakochy může být zdrojem aminokyselin, beta-karotenu, kyseliny listové, draslíku, vápníku a fosforu. Vzhledem k tomu, že se v Japonsku stále málo pěstitelů rozhodlo pro výrobu černého čaje, zůstává Wakocha neobvyklým a vzácným sušeným čajem.
Proč pít Wakochu?
- Podporuje trávicí systém.
- Zdroj betakarotenu, kyseliny listové, draslíku, vápníku a fosforu.
Jak připravit Wakochu?
![]() |
MNOŽSTVÍ ČAJE: 2-3 g na 200 ml |
---|---|
![]() |
TEPLOTA VODY: 90-95°C |
![]() |
DOBA LUHOVÁNÍ: 2-3 min |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.