MOYA SENCHA & GENMAICHA & HOJICHA TROJITÁ SADA SYPANÝCH ČAJŮ

Sada organických zelených sypaných čajů Moya v elegantní černé krabičce.

OBSAHUJE: Sencha 60g, Genmaicha 60g, Hojicha 60g
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko

Skladem
Kód: 458
720 Kč
Kategorie: Dárkové sady
Počet čajů v sadě: Tři čaje
Počet hrnků v sadě: Bez hrnku
moya leaftea leaf tea set box open 1 1
Novinka

ČAJOVÁ SOUPRAVA MOYA

Pečlivě vybraná kompozice japonských čajů nejvyšší kvality v elegantním černém balení. Každý z listových čajů v sadě má jedinečnou chuť a společně odrážejí rozmanitost světa japonského čaje. Jedná se o ideální dárek jak pro milovníky Japonska a zeleného čaje, tak pro ty, kteří tento svět teprve objevují. Sada obsahuje tyto čaje:

 

ORGANICKÝ ČAJ MOYA SENCHA Č. 21

Mírně sladký a osvěžující zelený čaj se zemitým nádechem. Sencha je nejoblíbenějším čajem v Japonsku. Vyrábí se ze stejných zelených čajových keřů, z nichž pochází matcha, s tím rozdílem, že v případě senchy nejsou při pěstování zastíněny. Lístky se suší ihned po sběru, čímž se zastaví proces oxidace. Po usušení se lístky stočí a vytvoří charakteristický „jehlicovitý“ tvar. Moya Sencha no. 21 pochází z ekologického pěstování na ostrově Kiusiu z druhé sklizně čaje s velmi vyváženou chutí.

 

ORGANICKÝ ČAJ MOYA GENMAICHA

Genmaicha je vysoce kvalitní zelený čaj sencha v kombinaci se zrnky pražené rýže („genmai“). Rýže se před sušením a pražením speciálně namáčí a spařuje. Kombinace nálevu z listů sencha a rýže dodává čaji genmaicha charakteristickou osvěžující, lehce oříškovou chuť, výrazné aroma a rezavě zelenou barvu. Genmaicha si vysloužila přezdívku „popcorn tea“ (protože pražená rýžová zrna jí dodávají chuť pražené kukuřice). V Japonsku genmaichu často pijí mniši během dlouhých postních období. Vzhledem k poměrně nízkému obsahu senchy (50 %) se jedná o čaj s relativně nízkým obsahem teinu. Je ceněn pro vysoký obsah minerálů (magnet, vápník a draslík). Pro své zažívací podpůrné účinky se tradičně podává k jídlu.

 

ORGANICKÝ ČAJ MOYA HOJICHA

Hojicha je mezi japonskými čaji jedinečný a jeho chuť se nepodobá chuti jiných zelených čajů. Hojicha pochází z listů sklízených na podzim a praží se při vysoké teplotě, která dodává listům tmavě hnědou barvu. Tehdy také získává své jedinečné kouřové aroma a sladkou chuť s karamelovými a ořechovými tóny. Během pražení hojicha také ztrácí obsah teinu, takže se může pít před spaním a mohou si ji vychutnávat i děti a těhotné ženy. Proces pražení zeleného čaje byl vynalezen ve 20. letech 20. století v Kjótu a od té doby obliba hojichy neustále roste a dnes se dostává daleko za hranice Japonska.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu