MOYA WAKOCHA & BANCHA DVOJITÁ SADA SYPANÝCH ČAJŮ

Sada obsahující japonský černý čaj Wakocha a zelený čaj Bancha, balená v elegantní krabičce s logem Moya.

 

OBSAHUJE: Wakocha 60g, Bancha 60g
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko

Skladem
Kód: 455
460 Kč
Kategorie: Dárkové sady
Počet čajů v sadě: Dva čaje
Počet hrnků v sadě: Bez hrnku

SADA WAKOUCHA A BANCHA

Pečlivě vybrané duo japonských čajů nejvyšší kvality v elegantním a ekologickém balení z tuhého černého papíru. Oba čaje jsou svým způsobem jedinečné a vzájemně se skvěle doplňují. Japonský listový černý čaj Wakocha s květinovou chutí a karmínovou barvou je stále vzácnou raritou. Zelený čaj Bancha je naproti tomu v Japonsku velmi oblíbený a díky nízkému obsahu kofeinu a příjemné chuti se doporučuje k pití kdykoli během dne.

WAKOCHA: ČERNÝ ČAJ Z JAPONSKA

Chuť tohoto černého listového čaje je rafinovaná, jemně květinová s nádechem medu a koření. Slovo „kou-cha“ 紅茶 se překládá jako „karmínově zbarvený čaj“. Tento termín Wakocha vděčí za svůj název měkké japonské vodě, kterou sušička obarvila do odstínu tmavě červené s nádechem do modra. Proto byl také v minulosti označován jako červený čaj. Při vaření se středně tvrdou vodou, která je typičtější pro evropské země, získává nálev Wakoucha intenzivní tmavě jantarovou barvu. Moya Wakocha pochází z oblasti Mie na ostrově Honsiu.

Černý čaj Wakocha je vhodný jako doplněk k jídlům a dezertům, jejichž sladkost svou chutí rozbíjí. Stejně jako všechny černé čaje se i wakocha po sklizni suší a následně fermentuje, čímž se liší od zeleného čaje. Výsledkem tohoto procesu je jeho tmavá barva, lehce zemitá chuť a nižší obsah kofeinu než například v zeleném čaji Sencha. Černý čaj má podpůrný účinek na trávicí systém. Nálev z Wakochy může být zdrojem aminokyselin, beta-karotenu, kyseliny listové, draslíku, vápníku a fosforu. Vzhledem k tomu, že se v Japonsku stále málo pěstitelů rozhodlo pro výrobu černého čaje, zůstává Wakocha neobvyklým a vzácným sušeným čajem.

 

BANCHA: JAPONSKÝ ČAJ PRO KAŽDÝ DEN

Zelený čaj se žlutozlatým odstínem, kyselým aroma a výraznou hořkou oříškovou příchutí díky vysokému obsahu tříslovin. Název Bancha (番茶) pochází ze slov „ban“ a „cha“. Cha v japonštině znamená čaj. Slovo „ban“ lze chápat jako ekvivalent slov „každodenní“ a „oblíbený“ nebo „pozdní“. Druhý význam odkazuje na pozdní sklizeň, při níž se lístky Bancha trhají ze spodní části čajových keřů. Moya Bancha pochází z ekologického pěstování na ostrově Kiusiu.

V Japonsku je Bancha považována za každodenní čaj a často se podává k jídlu. Může se pít po celý den, protože obsahuje asi o 70 % méně kofeinu než Gyokuro. Má vyšší obsah tříslovin než ostatní čaje, protože jeho lístky procházejí delší dobu fotosyntézou. Třísloviny neboli taniny mají protizánětlivé, stahující a detoxikační účinky. Spolu s ostatními japonskými zelenými čaji je Bancha také zdrojem katechinů a antioxidantů. Její pití zlepšuje trávení a přispívá ke zpomalení stárnutí celého těla, čistí toxiny, snižuje hladinu špatného cholesterolu, udržuje normální hladinu cukru, udržuje zdravé zuby a dásně a dokonce zlepšuje náladu. Její listy obsahují dobře vstřebatelný vitamin C, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor.

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu