MOYA YUZU TEA & BANCHA & KUKICHA TROJITÁ SADA SYPANÝCH ČAJŮ

Sada organických zelených sypaných čajů Moya v elegantní černé krabičce.

OBSAHUJE: Yuzu Tea 60g, Kukicha 60g, Bancha 60g
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko

Skladem
Kód: 542
770 Kč
Kategorie: Dárkové sady
Počet čajů v sadě: Tři čaje
Počet hrnků v sadě: Bez hrnku

ČAJOVÁ SOUPRAVA MOYA

Pečlivě vybraná kompozice japonských čajů nejvyšší kvality v elegantním černém balení. Každý z listových čajů v sadě má jedinečnou chuť a společně odrážejí rozmanitost světa japonského čaje. Jedná se o ideální dárek jak pro milovníky Japonska a zeleného čaje, tak pro ty, kteří tento svět teprve objevují. Sada obsahuje tyto čaje:

 

YUZU TEA

Yuzu Tea je směs 70 % zeleného čaje a 30 % bio kůry yuzu, aromatického asijského ovoce připomínajícího mandarinku. Osvěžující citrusový čaj, který vás překvapí svou vyvážeností.

Yuzu je ovoce s tvrdou žlutozelenou slupkou, které se v Asii pěstuje po staletí. Čaj byl složen tak, aby dosáhl rovnováhy mezi suchým, jemným zeleným čajem a křupavým, lehce nakyslým ovocem. Jeho vůně je intenzivně citrusová a svěží, barva je slunečná a chuť citronově máslová. Čaj Yuzu se doporučuje pít kdykoli, zejména v první polovině dne. Osloví především milovníky zelených a ovocných čajů.

 

Jak připravit YUZU čaj?

MNOŽSTVÍ ČAJE: 2-3 g na 200 ml
TEPLOTA VODY: 70-80°C
DOBA LUHOVÁNÍ: 2-3 min

 

BANCHA: JAPONSKÝ ČAJ PRO KAŽDÝ DEN

Zelený čaj se žlutozlatým odstínem, kyselým aroma a výraznou hořkou oříškovou příchutí díky vysokému obsahu tříslovin. Název Bancha (番茶) pochází ze slov „ban“ a „cha“. Cha v japonštině znamená čaj. Slovo „ban“ lze chápat jako ekvivalent slov „každodenní“ a „oblíbený“ nebo „pozdní“. Druhý význam odkazuje na pozdní sklizeň, při níž se lístky Bancha trhají ze spodní části čajových keřů. Moya Bancha pochází z ekologického pěstování na ostrově Kiusiu.

V Japonsku je Bancha považována za každodenní čaj a často se podává k jídlu. Může se pít po celý den, protože obsahuje asi o 70 % méně teinu než Gyokuro. Má vyšší obsah tříslovin než ostatní čaje, protože jeho lístky procházejí delší dobu fotosyntézou. Třísloviny neboli taniny mají protizánětlivé, stahující a detoxikační účinky. Spolu s ostatními japonskými zelenými čaji je Bancha také zdrojem katechinů a antioxidantů. Její pití zlepšuje trávení a přispívá ke zpomalení stárnutí celého těla, čistí toxiny, snižuje hladinu špatného cholesterolu, udržuje normální hladinu cukru, udržuje zdravé zuby a dásně a dokonce zlepšuje náladu. Její listy obsahují dobře vstřebatelný vitamin C, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor.

 

Jak Banchu připravit?

MNOŽSTVÍ ČAJE: 3-4 g na 200 ml
TEPLOTA VODY: 70-80°C
DOBA LUHOVÁNÍ: 3-4 min

 

KUKICHA

Když japonští farmáři prodali lístky a poupata svých čajovníků, která jsou výnosnější, rozhodli se uvařit si vlastní čaj ze zbylých stonků a větviček. Později stonky a větvičky mírně opražili a vznikl tak čaj se silnějším aroma, Kukicha. Zejména díky svému aroma, je Kukicha doporučována k pití jako cold brew. Je charakteristická jemnou oříškově medovou chutí s tóny umami.

 

Proč pít Kukichu?

  • Zlepšuje trávení.
  • Mohou ho pít děti i těhotné ženy.
  • Snižuje cholesterol.

Jak připravit Kukichu?

MNOŽSTVÍ ČAJE: 2-3 g na 200 ml
TEPLOTA VODY: 70-80°C
DOBA LUHOVÁNÍ: 2-3 min

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Zpět do obchodu