MOYA YUZU TEA & BANCHA & KUKICHA TROJITÁ SADA SYPANÝCH ČAJŮ
Sada organických zelených sypaných čajů Moya v elegantní černé krabičce.
OBSAHUJE: Yuzu Tea 60g, Kukicha 60g, Bancha 60g
ZEMĚ PŮVODU: Japonsko
Kategorie: | Dárkové sady |
---|---|
Počet čajů v sadě: | Tři čaje |
Počet hrnků v sadě: | Bez hrnku |
ČAJOVÁ SOUPRAVA MOYA
Pečlivě vybraná kompozice japonských čajů nejvyšší kvality v elegantním černém balení. Každý z listových čajů v sadě má jedinečnou chuť a společně odrážejí rozmanitost světa japonského čaje. Jedná se o ideální dárek jak pro milovníky Japonska a zeleného čaje, tak pro ty, kteří tento svět teprve objevují. Sada obsahuje tyto čaje:
YUZU TEA
Yuzu Tea je směs 70 % zeleného čaje a 30 % bio kůry yuzu, aromatického asijského ovoce připomínajícího mandarinku. Osvěžující citrusový čaj, který vás překvapí svou vyvážeností.
Yuzu je ovoce s tvrdou žlutozelenou slupkou, které se v Asii pěstuje po staletí. Čaj byl složen tak, aby dosáhl rovnováhy mezi suchým, jemným zeleným čajem a křupavým, lehce nakyslým ovocem. Jeho vůně je intenzivně citrusová a svěží, barva je slunečná a chuť citronově máslová. Čaj Yuzu se doporučuje pít kdykoli, zejména v první polovině dne. Osloví především milovníky zelených a ovocných čajů.
Jak připravit YUZU čaj?
![]() |
MNOŽSTVÍ ČAJE: 2-3 g na 200 ml |
---|---|
![]() |
TEPLOTA VODY: 70-80°C |
![]() |
DOBA LUHOVÁNÍ: 2-3 min |
BANCHA: JAPONSKÝ ČAJ PRO KAŽDÝ DEN
Zelený čaj se žlutozlatým odstínem, kyselým aroma a výraznou hořkou oříškovou příchutí díky vysokému obsahu tříslovin. Název Bancha (番茶) pochází ze slov „ban“ a „cha“. Cha v japonštině znamená čaj. Slovo „ban“ lze chápat jako ekvivalent slov „každodenní“ a „oblíbený“ nebo „pozdní“. Druhý význam odkazuje na pozdní sklizeň, při níž se lístky Bancha trhají ze spodní části čajových keřů. Moya Bancha pochází z ekologického pěstování na ostrově Kiusiu.
V Japonsku je Bancha považována za každodenní čaj a často se podává k jídlu. Může se pít po celý den, protože obsahuje asi o 70 % méně teinu než Gyokuro. Má vyšší obsah tříslovin než ostatní čaje, protože jeho lístky procházejí delší dobu fotosyntézou. Třísloviny neboli taniny mají protizánětlivé, stahující a detoxikační účinky. Spolu s ostatními japonskými zelenými čaji je Bancha také zdrojem katechinů a antioxidantů. Její pití zlepšuje trávení a přispívá ke zpomalení stárnutí celého těla, čistí toxiny, snižuje hladinu špatného cholesterolu, udržuje normální hladinu cukru, udržuje zdravé zuby a dásně a dokonce zlepšuje náladu. Její listy obsahují dobře vstřebatelný vitamin C, beta-karoten, kyselinu listovou, draslík, vápník a fosfor.
Jak Banchu připravit?
![]() |
MNOŽSTVÍ ČAJE: 3-4 g na 200 ml |
---|---|
![]() |
TEPLOTA VODY: 70-80°C |
![]() |
DOBA LUHOVÁNÍ: 3-4 min |
KUKICHA
Když japonští farmáři prodali lístky a poupata svých čajovníků, která jsou výnosnější, rozhodli se uvařit si vlastní čaj ze zbylých stonků a větviček. Později stonky a větvičky mírně opražili a vznikl tak čaj se silnějším aroma, Kukicha. Zejména díky svému aroma, je Kukicha doporučována k pití jako cold brew. Je charakteristická jemnou oříškově medovou chutí s tóny umami.
Proč pít Kukichu?
- Zlepšuje trávení.
- Mohou ho pít děti i těhotné ženy.
- Snižuje cholesterol.
Jak připravit Kukichu?
![]() |
MNOŽSTVÍ ČAJE: 2-3 g na 200 ml |
---|---|
![]() |
TEPLOTA VODY: 70-80°C |
![]() |
DOBA LUHOVÁNÍ: 2-3 min |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.